VERBLIJVEN

IN een dagverzorgingscentrum

 

De meeste ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Als de gezondheid mensen in de steek begint te laten en het begint thuis wat moeilijk te worden, dan ondersteunt ons centrum voor dagverzorging de ouderen in dit proces.

 

Iedere werkdag, van maandag tot en met vrijdag, kan je naar onze dagzorg komen voor hulp bij de dagelijkse activiteiten, maar ook voor ontspanning en gezelschap. Voor wie geen eigen vervoer kan organiseren, rijdt er een aangepaste bus rond op het grondgebied van Schoten om ’s morgens en in de late namiddag deze verplaatsingen uit te voeren.

 

Tijdens je aanwezigheid in de dagzorg zorgen wij ervoor dat je de hulp krijgt die je nodig hebt en dat de dag vlot verloopt. Loopt er toch iets moeilijk of word je ziek in de dagzorg? Dan bellen wij jouw huisarts op, nemen indien nodig contact op met je ziekenhuis van voorkeur en verwittigen je mantelzorger(s).

 

Het aanbod aan activiteiten in de dagzorg is erg uiteenlopend. Dit kan gaan van samen dessert bereiden, wandelen, tot gaan kijken naar een optreden. Is de aangeboden activiteit niet afgestemd op je interesses? Er is altijd ontspanningsmateriaal aanwezig dat je zelf kan nemen en gebruiken om je te ontspannen volgens jouw eigen interesses.

 

Als de dag vermoeiend begint te worden, zijn er twee rustruimtes aanwezig in de dagzorg. In een aangepast bed, kan je even tot rust komen of zelfs een aantal uur slapen.

 

Loopt het thuis toch niet zoals je graag zou willen? Dan kan je altijd terecht bij ons om je mogelijkheden te bespreken. Heb je andere vragen waar wij niet direct een oplossing voor hebben? Dan zoeken we samen met jou naar de juiste dienst en zorgen ervoor dat je daar een afspraak krijgt.

 

Aarzel niet om ons te contacteren indien ons centrum voor dagverzorging je een goede manier lijkt om langer thuis te kunnen wonen! Na een eerste verkennend gesprek wordt er samen met jou afgesproken op welke dag of dagen je wil komen en kan je gebruik beginnen maken van ons centrum. Informeer ook zeker bij je ziekenfonds voor eventuele financiële tussenkomsten.

CONTACTPERSOON

Karin van Geel

Coördinator dagverzorging ‘t Dorp

03 269 51 13

karin.vangeel@wzgvoorkempen.be

Contacteer ons

SCHOTEN +32 3 269 51 00 | WIJNEGEM +32 3 288 20 00

info@wzgvoorkempen.be

ON 0694.597.697