Maria wordt 100 jaar, en dat verdient een ritje in een limousine

Foto: Benoit De Freine Maria Oorts van WZC Rustenborg wordt vandaag in de bloemetjes gezet naar aanleiding van haar honderdste verjaardag.

WIJNEGEM –

Een honderdjarige heb je niet elke dag in een woonzorgcentrum en dus ging het animatieteam van Rustenborg in Wijnegem op zoek naar een fijne verrassing. Ondanks de coronapandemie, waarbij feestjes uit den boze zijn, zal Maria Oorts haar honderdste verjaardag alvast nooit vergeten.

Haar verbazing was dan ook groot toen Maria plots een grote limousine voor de deur zag staan. Een beetje overdonderd, maar met heel veel goesting stapte ze in de luxueuze wagen voor een rondrit van een uur door de gemeente. Eens terug in het zorgcentrum stond burgemeester Ivo Wynants haar om te wachten met een mooi boeket bloemen.

“Maria wilde heel graag een groot familiefeest, maar dat zat er helaas niet in. Toch wilden we haar de dag van haar leven bezorgen op deze speciale dag. Samen met de andere bewoners is het team van Rustenborg daar prachtig in geslaagd”, vertelt Lieve Kelders, voorzitter van Woonzorggroep Voorkempen. Ook de plaatselijke fanfare stond op Maria haar verlanglijstje. Dat lukte wel, want een vierkoppige band trok woensdagmiddag richting Rustenborg om enkele liedjes te spelen. Ze deden dat veilig buiten.

En zo heeft Maria deze bijzondere dag toch kunnen vieren op een unieke manier, zoals een honderdjarige dat verdient.