Onze zorg rond dementie

Bijzondere zorg en opvang voor mensen met dementie

Zowel in WZC Verbert-Verrijdt in Schoten als in WZC Rustenborg in Wijnegem bieden we een warme, persoonlijke zorg aan voor mensen met dementie. We houden daarbij heel veel rekening met de persoonlijke noden van onze bewoners. Voor personen met dementie bieden we specifieke zorg:

  • Individueel zorgplan
  • Comfortzorg en palliatieve zorg
  • Relaxatiebad en snoezeltherapie
  • Individuele kinesitherapie en ergotherapie
  • Aangepaste activiteiten
  • Fingerfood
  • Rebornpop Marie (in WZC Rustenborg)

Huiselijke, veilige woonzone en binnentuin

In WZC Verbert-Verrijdt beschikken we over 40 plekken voor personen met dementie. WZC Rustenborg heeft 15 kamers ter beschikking. De kamers zijn telkens ondergebracht in een beschermde woonzone.

We hebben er gezorgd voor een huiselijke, veilige en geborgen sfeer. Dat vermindert onrust en angst bij onze bewoners.

In beide WZC’s is er een binnentuin waar onze bewoners vrij kunnen zitten en genieten van de buitenlucht. Dat alles op een veilige en beschermde manier.

Zelfzorg en de rol van de familie van de persoon met dementie

Tegelijk stimuleren we zelfzorg. Zoveel mogelijk voor jezelf nog zorgen vergroot je eigenwaarde. De familie speelt daar een belangrijke rol in want jullie helpen ons de leefwereld van de bewoner beter begrijpen.

Zo kunnen wij onze zorg nog verbeteren en persoonlijker maken, helemaal afgestemd op de persoon met dementie. Ons zorgteam voelt de noden van deze bewoners goed aan. Ze wisselen momenten van zorg, rust en activiteiten goed af en zorgen voor een dagindeling met structuur.

Gespreksgroep voor de familie van personen met dementie

We ondersteunen de familie van personen met dementie. Er is altijd ruimte voor een persoonlijk gesprek rond persoonlijke ervaringen, emoties en bezorgheden. Hebben jullie nood aan specifieke ondersteuning, al dan niet rond de dementie van het familielid? We zijn altijd bereid om te luisteren, in dialoog te gaan en te helpen waar mogelijk.

In onze gespreksgroepen voor familieleden van personen met dementie kan je praten over dementie en wordt er naar jou en je noden geluisterd. En op onze familieraden werken we vaak rond dementiethema’s. Je ontmoet er lotgenoten die met dementie te maken hebben.

Aanspreekpersonen dementie

In beide woonzorgcentra zijn er aanspreekpersonen dementie. Zij zijn herkenbaar aan de button die ze dragen. Zij beantwoorden al je vragen rond dementie. Onze aanspreekpersonen helpen mee om warme zorg te verlenen aan onze bewoners met dementie en hun familie.

Praatcafé Lichtpunt

Samen met de lokale besturen van Schoten en Wijnegem organiseren we Lichtpunt, een praatcafé rond dementie. Een mooie manier om te babbelen met lotgenoten en mensen die met dementie te maken krijgen. Je krijgt er deskundige informatie over dementie.

Meer informatie over onze specifieke zorg voor mensen met dementie?
Bel +32 3 269 51 00 of mail ons.