Werken bij Woonzorggroep Voorkempen

ESF-project 572 – Opstart gemeenschapsdienst voor lokale besturen

Om langdurig werkzoekenden sterker te activeren en hun competenties te versterken, heeft de Vlaamse Regering de gemeenschapsdienst ingevoerd via het ESF-project 572 – Opstart Gemeenschapsdienst Lokale Besturen.

In opdracht van het OCMW Schoten biedt de Woonzorggroep Voorkempen competentieversterkende leerwerkplekken gemeenschapsdienst aan om een betere integratie van de meest kwetsbare doelgroepen op de arbeidsmarkt te bekomen.

Dit gebeurt via het bestaand instrument van werkplekleren, de zogenaamde werkervaringsstages (WES) en wordt geïntegreerd in een begeleidingstraject via een nieuwe tender “Groeien en Leren Op de Werkvloer” (GLOW).

Dit project spitst zich toe op het toeleiden van mensen naar de arbeidsmarkt die minstens twee jaar werkzoekend zijn en die nood hebben aan een intensieve begeleiding en bemiddeling via inzet van werkplekleren om de brug naar duurzame tewerkstelling te maken.

Voor dit project is er steun verleend uit het Europees Sociaal Fonds, waarbij we een financiering van 96.158,96 euro hebben ontvangen voor het openstellen van leerwerkplekken en het opleiden van 13 mentoren. De subsidiabele kosten worden gefinancierd met Europese REACT-EU middelen.

Een warme werkplek

Wij bieden niet alleen een warme thuis voor onze ouderen. We willen ook een warme werkplek zijn met een hart voor onze medewerkers. Jullie maken onze zorg waar, dag na dag. Jullie zijn Woonzorggroep Voorkempen.

We dragen respect en waardigheid naar onze bewoners toe hoog in het vaandel. Dat doen we evenzeer naar onze mensen: hier kan je zijn wie jij bent, hier ben je welkom, hier is er een warme, gewaardeerde werkplek voor jou!

Vrijwilligerswerk, stageplekken en studentenjobs in onze WZC’s!

We verwelkomen vrijwilligers, stagiairs en studenten!

Goede balans tussen werkdruk, voldoening, waardering en privéleven

In de zorg staan veel mensen onder grote druk. Die druk willen wij zoveel mogelijk wegnemen en vervangen door een goede balans tussen werkdruk, voldoening, waardering en welzijn. Onze twee inhouse psychologen ondersteunen onze zorgteams op gebied van psychisch welzijn.

Zo helpen ze met preventieve acties om de balans tussen werkdruk en draagkracht in evenwicht te houden. We onderschrijven een open communicatie in een aangename werkomgeving. Jouw mening telt! We luisteren graag naar jouw verhaal, jouw visie en inbreng!

Je werkschema en jaarplanning

Je merkt het: we ondersteunen jou zo goed mogelijk in je dagelijkse werkzaamheden! Wanneer je bij ons begint, krijg je een jaarplanning. Zo weet je wanneer je tijdens weekend en feestdagen moet werken. En wanneer er recuperatie voorzien is. In overleg met jou optimaliseren we jouw werkschema zo goed mogelijk.

Tal van voordelen

En er zijn nog goeie redenen om bij ons aan de slag te gaan. We bieden tal van extra voordelen:

 • Correcte verloning volgens IFIC voor zorgberoepen
 • Overname van relevante anciënniteit
 • De laatste werkdag van de maand vind je jouw loon op de rekening.
 • We breiden je loon uit met dit voordelenpakket:
  • 26 vakantiedagen (20 wettelijk en 6 conventioneel)
  • Ecocheques a rato van tewerkstelling
  • Fietsvergoeding en terugbetaling openbaar vervoer
  • Hospitalisatieverzekering en voordelig tarief voor jouw gezinsleden
  • In-house vormingsweken met keuze uit tal van thema’s en opleiding tot BelRAI-indicatiesteller
  • Maaltijdcheques van €8
  • Opbouw 2de pensioenpijler aan 3%
  • PlusPas van gsd-v (verwenpakket voor jezelf, kortingen voor pretparken, …)
  • Voordeeltarief bij Sportoase (Brasschaat, Schoten, Deurne en Hoogstraten) met voordeeltarief zwemmen voor je hele gezin

Zin gekregen om bij ons aan de slag te gaan?
Bekijk hier onze vacatures of solliciteer spontaan!
Stuur je motivatiebrief en CV naar personeelsdienst@wzgvoorkempen.be

Wil je graag als vrijwilliger bij ons je steentje bijdragen? We hebben je nodig!

Als vrijwilliger help je onze mensen met hun dagelijkste taken. Zo kan je ons restaurant helpen uitbaten, bewoners begeleiden bij een uitstap of hen gezelschap houden, bewoners vervoeren, … Zin om bij ons als vrijwilliger aan de slag te gaan?

 • Neem voor WZC Rustenborg in Wijnegem contact op met Ellen Maes via mail of bel haar op het nummer +32 3 269 91 23.
 • Neem voor WZC Verbert-Verrijdt in Schoten contact op met Hanne Debrabander via mail of bel haar op het nummer +32 3 269 51 12.

Leren en groeien bij ons als stagiair

Ieder schooljaar bieden we ook heel wat stageplekken aan in een van onze woonzorgcentra of in de dagzorg.

Interesse? Neem contact op met onze personeelsdienst via mail of bel +32 3 269 51 00.

Een leuke studentenjob in juli, augustus, september of tijdens andere schoolvakanties

Een fijne studentenjob die je veel voldoening geeft? Je toekomstige werkveld leren kennen in de praktijk? Kom bij ons werken als student in juli, augustus, september of tijdens de schoolvakanties van Kerstmis en Pasen.

Stel je kandidaat bij onze personeelsdienst via mail of bel +32 3 269 51 00 als je meer info wilt.

Meer informatie over een job, vrijwilligerswerk, studentenjob of stageplek bij WZG Voorkempen?
Bel +32 3 269 51 00 of mail ons.