Woonzorgcentrum Rustenborg in Wijnegem:
een warme, nieuwe thuis

Een modern WZC met een warm hart voor ouderen

Ouder worden komt met heel wat uitdagingen. Voor velen komt er een moment dat je niet meer goed ter been bent. Je gezondheid laat het niet meer toe om alleen te wonen. Je wil graag in de buurt blijven wonen en gaat op zoek naar een woonzorgcentrum in Wijnegem of dichtbij.

Een nieuwe thuis waar je je goed in je vel voelt

Je wilt een nieuwe thuis waar je je snel goed in je vel voelt, waar ze om je geven en jou de beste zorg bieden. Zo’n thuis is ons woonzorgcentrum Rustenborg. WZC Rustenborg ligt op 10 minuten wandelen van het centrum van Wijnegem en vlak bij de bibliotheek, het cultureel centrum, de wekelijkse markt en Wijnegem Shopping Center. We zijn makkelijk bereikbaar per auto, fiets en met het openbaar vervoer:

 • Halte Wijnegem Fortveld of Schijnbeemden tram 5 & 10
 • Halte Fortveld of Schijnbeemden bus 140, 141, 410, 414 & 780

Benieuwd naar jouw toekomstige thuis?
Maak een virtuele toer door WZC Rustenborg!

Onze zorg voor jou is onze prioriteit

In ons WZC is onze zorg voor jou onze prioriteit. Onze zorgteams verzorgen jou dag in dag uit met warmte en respect. We stemmen die zorg volledig af op jouw noden. Ook voor mensen met dementie bieden we een warme en persoonlijke zorg aan. En ook onze kinesisten, ergotherapeuten en een psycholoog ondersteunen jou.

Moderne, ruime kamers

Wij bieden plek aan 70 ouderen. Voor ouderen met dementie hebben we een aangepaste afdeling.

Al onze kamers zijn uitgerust met:

 • Elektrisch verstelbaar hoog-laag bed
 • Ingebouwde kleerkast
 • Kleine koelkast;
 • Tafel en stoel
 • Comfortabele zetel
 • Sanitair
 • Oproepsysteem;
 • Aansluiting voor telefoon, televisie en internet;
 • Flatscreen tv;
 • Kluisje

Ook enkele kamers voor koppels

Je kan ook als koppel naar ons woonzorgcentrum komen. WZC Rustenborg beschikt ook over enkele koppelkamers! Benieuwd naar onze kamers? Maak alvast een virtuele toer door ons woonzorgcentrum en een van onze kamers!

Verhuizen naar ons WZC

Ben je van plan om binnenkort naar een woonzorgcentrum te verhuizen? Je bent heel erg welkom bij ons! Op deze pagina informeren we je over de procedure om je in te schrijven en over onze prijzen.

Lekker en gezonde maaltijden uit eigen keuken

In ons woonzorgcentrum wordt ook veel aandacht besteed aan smaakvolle, gezonde maaltijden in ons restaurant. We bereiden al onze maaltijden zelf in onze eigen uitgeruste keuken. ’s Morgens en ’s avonds serveren we een buffet. Jij kiest dus zelf wat je wil eten! ’s Middags is er een vast menu. Uiteraard zorgen we voor een aangepast dieet als dat nodig is.

Ook je familie is welkom in ons buurtrestaurant

Als bewoner heb je inspraak in het menu van de maand. We organiseren maandelijks een keukencomité en houden zoveel mogelijk rekening met de wensen van onze bewoners. Zo krijg je nog altijd ‘de kost van thuis’ op je bord geserveerd. Op feestdagen koken we een feestelijke maaltijd. Blijft jouw kind, kleinkind, ander familielid, vriend/in graag eten? Ook je bezoekers zijn welkom in ons buurtrestaurant!

Aangenaam wonen en leven in WZC Rustenborg: onze activiteiten

In ons woonzorgcentrum krijg je de kans om van alles te doen. En zo je leven bij ons nog aangenamer te maken. Iedere dag organiseren we activiteiten. Daar zit beslist iets tussen dat jou aanspreekt. Hier vind je meer informatie over onze activiteiten en onze activiteitenkalender.

Eens langskomen in ons woonzorgcentrum in Wijnegem?

Zin om WZC Rustenborg en onze mensen beter te leren kennen? Maak een afspraak en we geven je graag een persoonlijke rondleiding. We beantwoorden al je vragen en schrijven je in op onze wachtlijst als je dat wenst!

Wil je graag WZC Rustenborg bezoeken en ons beter leren kennen?
Bel +32 3 269 51 00 of mail ons!