Sociaal restaurant De Kleine Geneugte op zoek naar vrijwilligers tijdens de week: “Zeker op woensdag, want dan is het frietjesdag!”

Word jij de nieuwe vrijwilliger bij sociaal restaurant De Kleine Geneugte? © Kristof Pieters

WIJNEGEM –

Heb jij tijdens de middaguren wat tijd om handen en werk je graag met senioren? Dan vind jij misschien wel jouw plek in het team van vrijwilligers bij De Kleine Geneugte. Het sociaal restaurant, wat bij woonzorgcentrum Rustenborg hoort, is dringend op zoek naar mensen die tijdens de week de 65-plussers aan tafel kunnen bedienen.

Vrijwilligers zouden van 11.15u. tot 13.30u. beschikbaar moeten zijn om mee de tafel te helpen dekken en afruimen, en de bezoekers van het restaurant te bedienen. Dit zijn allemaal 65-plussers die voor een democratische prijs van 7,00 euro een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert kunnen verkrijgen. “We merken dat de mensen die hier komen eten elkaars gezelschap opzoeken”, zegt coördinatrice Kim Rogge. “Zeker op woensdag en vrijdag is het druk: dan is het namelijk respectievelijk vis- en frietjesdag!”

Bar

Bij De Kleine Geneugte werk je enkel tijdens weekdagen, exclusief brug- en feestdagen: “Wie komt helpen kan altijd beroep doen op een vaste medewerker die je verder met vragen kan verder helpen.” Verder is de organisatie ook nog op zoek naar vrijwilligers die achter de bar willen staan in de cafetaria. Wie zich geroepen voelt af en toe eens een handje te helpen, kan Kim bereiken via kim.rogge@wzgvoorkempen.be.