WZc Verbert-verrijdt Schoten

 

In het woonzorgcentrum Verbert-Verrijdt bieden we een nieuwe thuis aan voor 166 zorgbehoevende ouderen van 65 jaar en ouder. Op deze manier kunnen we hen de gepaste zorg verlenen die ze op hun oudere dag verdienen. Binnen ons woonzorgcentrum besteden we extra aandacht aan vroegtijdige zorgplanning, palliatieve zorgen en extra aandacht voor personen met dementie. Zo kunnen ook personen met zeer zware zorgbehoevendheid opgenomen worden. De activiteiten die we voorzien zijn in de mate van het mogelijke aangepast aan de interesses en het kunnen van de bewoners.

 

We streven ernaar dat de bewoners zich veilig en geborgen voelen. We beschouwen het ook als ons doel om aandacht te schenken aan privacy, respect, vriendelijkheid en eigenheid, zowel voor de bewoners als voor de families en mantelzorgers. Ook houden we rekening met hun eigenwaarde, autonomie en levensbeschouwelijke overtuiging zodat ze zich thuis en goed voelen. Als de bewoner wenst, regelen we een vertrouwenspersoon die aansluit bij zijn of haar levensbeschouwelijke visie. Anderzijds beschikken we ook over een psycholoog die langsgaat bij de bewoners wanneer ze nood hebben aan een gesprek.

 

7 dagen op 7 en 24 uur op 24 uur staat er een professioneel en deskundig team klaar voor de verpleging en verzorging van de bewoners. We organiseren ook kinesitherapie en ergotherapie. De familie van de bewoner zien we als partner in de zorg- en dienstverlening.

 

Woonzorgcentrum Verbert-Verrijdt is een voorziening die erg gekend is in Schoten. Het familiale gevoel proberen we ook door te trekken voor de bewoners. Familie en vrienden zijn ongeacht het tijdstip* altijd welkom om hun geliefde te bezoeken. Zo proberen we de ouderen hun leven te laten verderzetten zoals het was voordien, maar in een andere thuis.

 

Om een thuisgevoel te creëren voor de bewoners hebben we buurten in het woonzorgcentrum: Wilgenroosje, Zonnebloem, Korenbloem, Akkerwinde, Sleutelbloem, Akelei en Klaproos 1&2. Zo heeft elke buurt een eigen kleur en kunnen de bewoners zich gemakkelijk oriënteren naar hun buurt en kamer. De kamers zijn verdeeld over 3 verdiepingen, waarvan 6 kamers gebruikt worden voor kortverblijf en 40 voor personen met dementie.

 

*Vanaf 21.30u moet je wel aanbellen. De bel bevindt zich aan de tweede schuifdeur naast de brievenbus.

 

Ligging

Woonzorgcentrum Verbert-Verrijdt bevindt zich op enkele minuten wandelen van het gemeentehuis, het dorpscentrum, het cultureel centrum, de kerk, de bibliotheek en de wekelijkse markt. Ook is het woonzorgcentrum gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer:

 

  • Halte Schoten Rusthuis met bus 780
  • Halte Schoten Kerkhof met bus 610, 620, 621, 629 & 780

 

 

 

 

Contacteer ons

SCHOTEN +32 3 269 51 00 | WIJNEGEM +32 3 288 20 00

info@wzgvoorkempen.be

ON 0694.597.697