WZC rustenborg

wijnegem

 

In het woonzorgcentrum Rustenborg bieden we een nieuwe thuis aan voor 70 zorgbehoevende ouderen van 65 jaar en ouder. Op deze manier kunnen we hen de gepaste zorg verlenen die ze op hun oudere dag verdienen. Binnen ons woonzorgcentrum besteden we extra aandacht aan vroegtijdige zorgplanning, palliatieve zorgen en extra aandacht aan personen met dementie. Zo kunnen ook personen met zeer zware zorgbehoevendheid opgenomen worden. De activiteiten die we voorzien zijn in de mate van het mogelijke aangepast aan de interesses en het kunnen van de bewoners.

 

We streven ernaar dat de bewoners zich veilig en geborgen voelen. We beschouwen het ook als ons doel om aandacht te schenken aan privacy, respect, vriendelijkheid en eigenheid, zowel voor de bewoners als voor de families en mantelzorgers. Ook houden we rekening met hun eigenwaarde, autonomie en levensbeschouwelijke overtuiging zodat ze zich thuis en goed voelen. Als de bewoner wenst, regelen we een vertrouwenspersoon die aansluit bij zijn of haar levensbeschouwelijke visie. Anderzijds beschikken we ook over een psycholoog die langsgaat bij de bewoners wanneer ze nood hebben aan een gesprek.

 

7 dagen op 7 en 24 uur op 24 uur staat er een professioneel en deskundig team klaar voor de verpleging en verzorging van de bewoners. We organiseren ook kinesitherapie en ergotherapie. De familie van de bewoner zien we als partner in de zorg- en dienstverlening.

 

Om een thuisgevoel te creëren voor onze bewoners hebben we vijf woonzones of straatnamen in het WZC: Klimop, Vlaaikensgang, Veldweg, Dageraad en Ganzenweg. Zo heeft elke straat ook een eigen kleur en kunnen de bewoners zich gemakkelijk oriënteren naar hun straat en kamer. Ook verkiezen we om geen foto’s aan de deuren te hangen, want ten slotte hebben echte straten ook geen foto’s en we doen ons opperste best om een huiselijke sfeer te creëren. Familieleden van de bewoners zijn altijd welkom, ongeacht het tijdstip*.

 

Woonzorgcentrum Rustenborg is een nieuw en modern gebouw. Zo kregen we ook de kans om de bewonerskamers enorm ruim te maken. De kamers zijn verdeeld over twee verdiepingen, waarvan 3 kamers gebruikt worden voor kortverblijf en 15 voor personen met dementie.

 

*Echter tijdens de zomermaanden moet je na 21.00u aanbellen en de overige maanden na 19.30u.

 

Ligging

Woonzorgcentrum Rustenborg bevindt zich op 10 minuten wandelen van het dorpscentrum, de wekelijkse markt, het cultureel centrum, de bibliotheek, het Wijnegem Shoppingcenter en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer:

 

  • Halte Wijnegem Fortveld of Schijnbeemden tram 5 & 10
  • Halte Fortveld of Schijnbeemden bus 140, 141, 410, 414 & 780.

 

 

 

 

 

Contacteer ons

SCHOTEN +32 3 269 51 00 | WIJNEGEM +32 3 288 20 00

info@wzgvoorkempen.be

ON 0694.597.697