ACTIVITEITEN

VERBERT-VERRIJDT | SCHOTEN

 

kalendergelijkvloers     kalender1e VERDIEP     kalender2e VERDIEP

 

“Wij, de medewerkers van Verbert-Verrijdt, willen aan iedere bewoner een nieuwe (t)huis met aangenaam woon- en leefklimaat aanbieden door zoveel mogelijk rekening te houden met zowel de individuele behoeften als de mogelijkheden van de bewoner. Deze benadering is gebaseerd op de bewonersgerichte grondhouding van al onze medewerkers”

 

Voor ons is iedere bewoner een unieke mens met een gevoel voor eigenwaarde, intimiteit, privacy en levensgeschiedenis. Dit is altijd ons vertrekpunt geweest. Vanuit verschillende disciplines werken we samen om elk van de bewoners de kans te geven om hun leven verder te zetten in hun nieuwe (t)huis.

 

Deze visie heeft onze organisatie vanaf het begin vorm gegeven. Zo is het woonzorgcentrum verdeeld in 3 afdelingen en heeft elke afdeling een eigen team van verpleegkundigen, zorgkundigen, hotelmedewerkers, begeleiders wonen en leven, ergotherapeut en kinesitherapeut. Daarbij betrekken we de familie zo veel mogelijk bij het dagelijks leven.

Elke afdeling is ingedeeld in meerdere buurten van telkens ongeveer 20 bewoners, en ook het zorgkundig en verpleegkundig personeel wordt aan 1 buurt toegewezen. Ergo, animatie en kiné werken op de hele afdeling. Werken binnen deze indeling geeft ons de kans om een band op te bouwen met de bewoners en hen echt te leren kennen. Op die manier kunnen we ons aanbod van activiteiten eenvoudiger aanpassen aan doelgroepen. Ook biedt dit aan onze bewoners structuur, voorspelbaarheid, en een gevoel van veiligheid. Kortom, we trachten het thuisgevoel te benaderen.

 

Al onze medewerkers zijn teamspelers, en dit geldt zeker voor het animatieteam. Dit team bestaat op de afdeling uit een begeleider wonen en leven, een ergotherapeut en een kinesitherapeut. Deze mensen zorgen voor een zinvolle tijdsbesteding voor elke bewoner, en een aangename omgeving in elk seizoen.

Dagelijks worden activiteiten aangeboden door deze drie disciplines, zodat een gevarieerd weekprogramma ontstaat. Daarnaast voorzien we een waaier aan activiteiten die maandelijks of jaarlijks aangeboden worden. Onmisbaar in de hele animatiewerking zijn de vrijwilligers, die zelfstandig sommige activiteiten voor hun rekening nemen, zoals bijv. de wekelijkse lotto en het sjoelen. Zonder hen zouden we niet zoveel kunnen aanbieden aan zoveel doelgroepen. Waar mogelijk worden ook de zorgkundigen en verpleegkundigen bij de activiteiten betrokken. En uiteraard is de familie van onze bewoners altijd van harte welkom.

 

De precieze planning van de activiteiten gebeurt per afdeling en is steeds terug te vinden op onze website. Enkele van deze activiteiten op de afdelingen zijn:

 

  • Dagelijks op weekdagen: ADL, zorgmomenten, maaltijdbegeleiding, individuele kiné, etc.
  • Wekelijks: turnen, zitdansen,  winkelen, kookactiviteit in kleine groep, geheugentrainingen, lotto, individuele relaxatie, uitstap (met eindeloos veel mogelijke bestemmingen: musea, gezellige tavernes, natuurwandelingen bij mooi weer, daguitstappen in voor- en najaar), etc.
  • Maandelijks: zanguurtje, dansnamiddag, leesuurtje (boeken, kranten), praatgroepje, verjaardagsfeest, smulnamiddag met pannenkoeken of wafels, volks- en gezelschapsspelen, zwemmen, bezoek van knuffelhondjes, etc.
  • Jaarlijks: vooral seizoens- of feestdaggebonden activiteiten, zoals het carnavalsfeest, kerstfeest, barbecue, kaas & wijnavond met de familie, herdenkingsviering, familiezondag met taarten en borrels, etc.
  • Een aantal activiteiten gebeuren samen met alle afdelingen: het maandelijks contactkoor, optredens en modeshows, de kaas-en wijnavond en het nieuwjaarsfeest,  naar shows gaan in het cultuurcentrum, naar toneel van plaatselijke verenigingen, naar de braderij en naar de Scheldeprijs, de maandelijkse Creadag waar geknutseld wordt voor de kersthappening, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contacteer ons

SCHOTEN +32 3 269 51 00 | WIJNEGEM +32 3 288 20 00

info@wzgvoorkempen.be

ON 0694.597.697